Islam En Koran

Bedwelmende middelen

vraag:
Wat is het doel van het gebruik van verdovende middelen? Sommigen zeggen dat er geen Koranvers of Hadith is die het medicijn verbieden. Wat klopt?
antwoord:
God de verheven geboden in de Heilige Koran:
يا أيها الذين آمنوا إنما الخمر والميسر والأنصاب والأزلام رجس من عمل الشيطان فاجتنبوه لعلكم تفلحون.
“O jullie die geloven! Bedwelming, gokken, offerstenen en melaatsheid zijn een gruwel, het werk van Satan. Dus vermijd ze, zodat je slaagt (Maida 5/90). “
Het woord “hamr” dat in het vers wordt gebruikt, omvat, te beginnen met de alcoholische dranken, alle vloeibare en niet-vloeibare dranken en voedsel dat de geest van de mens verduistert, dat wil zeggen, het mentale en spirituele evenwicht verstoren.
Onze Profeet (vrede en zegeningen van God zij met hem) heeft ons ook verteld dat alles wat dronken is verboden is (zie Muslim, Eşribe, 73, Ebu Davud, Eşribe, 5, Tirmizi, Eşribe, 1).
Omdat cannabis en elke vorm van bedwelmende en bedwelmende bedwelmende middelen werden verboden en bevolen om bij hen weg te blijven. Deze soorten substanties vernietigen het zenuwstelsel en vernietigen de wil en het vermogen om te denken. Degenen die ze bezetten, isoleren zich steeds meer van de buitenwereld, worden na verloop van tijd klaar om het kwaad te doen en elke vorm van misdaad te plegen en hun identiteit te verliezen. Moderne geneeskunde, psychologie en sociologie zijn het erover eens dat marihuana, hasj, heroïne, cocaïne en andere drugs zelfs schadelijker zijn voor de menselijke gezondheid en de maatschappij dan alcoholische dranken.

Fikret Hekim

Voeg opmerking toe