Mensen Natuur Uw vragen Vrouwen

Biseksualiteit

Intersexualität ist seit jeher ein Thema, dass Probleme und Fragen für die betroffenen Individuen und die Gesellschaft aufwirft. Gibt es Menschen, die weder Mann noch Frau sind und falls ja, wie soll man diese Menschen behandeln?

Interseksualiteit is altijd een onderwerp geweest dat kwesties en problemen voor de betrokken individuen en de samenleving aan de orde stelt. Zijn er mensen die geen man of vrouw zijn en, zo ja, hoe moet men deze mensen behandelen?

vraag:

Hoe moeten twee-sekse mensen worden beschouwd? Wat moet degene die zulke kinderen krijgt doen?

antwoord:

De biseksualiteit genoemd in de islamitische juridische theorie “Husnâ”, in de geneeskunde “Hermafrodisme / interseksualiteit” is een seksuele ontwikkeling die niet overeenkomt met het genetische (chromosomale) geslacht. Bij deze mensen kunnen de inwendige en uitwendige genitaliën zich niet volledig ontwikkelen of kunnen ze worden omgekeerd (het mannelijke orgaan als een vrouwtje, het vrouwtje als een man of gemengd). Uiteindelijk is dit een congenitale misvorming. Net zoals ze zich voordoen in aangeboren misvormingen in organen zoals de hand, de voet, de mond, de neus, enzovoort.

Bij baby’s met geboorteafwijkingen in organen zoals de hand, voet, mond, neus, enz., Is het mogelijk om aan de normale geslachtsorganen te zien of het een jongen of een meisje is. Bij baby’s die echter fouten in de geslachtsorganen hebben, kun je het geslacht niet met het blote oog vinden. Je moet daarvoor een chromosooftest doen.

Volgens onze medische kennis wordt het geslacht van het kind bepaald tijdens de bevruchting (in het stadium van de zygote, als de reeks chromosomen bestaat uit 46XY, is het een jongen, als het bestaat uit 46XX, is het een meisje). Dat het geslacht al bepaald is met de bevruchting, vertelt ons het volgende Koranvers:

وأنه خلق الزوجين الذكر والأنثى من نطفة إذا تمنى

“Hij is het die de twee geslachten heeft geschapen, het mannetje en het wijfje, wanneer de maat is ingesteld, van een nutfa / zygote (Necm [de ster] 53 / 45-46).”

De ontwikkeling van geslachtsorganen naar geslacht

Hoewel seks wordt bepaald tijdens de bevruchting, is er geen mannelijke of vrouwelijke ontwikkeling in de eerste zeven weken van de zwangerschap. De ontwikkelingsfase van de geslachtsorganen begint vanaf de achtste week (foetale fase). Als het genetisch geslacht mannelijk is (46XY), wordt een mannelijk hormoon (testosteron) uit de geslachtsklieren (ei) verdreven en dit hormoon zorgt ervoor dat de interne en externe genitaliën zich ontwikkelen in de mannelijke richting (teelballen, bijbal, zaadleider, zaadblaasjes, Prostaat, penis en scrotum ontwikkelen zich). Als het genetisch geslacht vrouwelijk is (46XX), wordt er geen testosteron verdreven en dus is de ontwikkeling in de vrouwelijke richting gegarandeerd (eierstok, baarmoeder, eileiders, vagina, clitoris, labia ontwikkelen zich). In de ontwikkelingsfase in de vrouwelijke richting speelt ook het oestrogeen dat door de eieren wordt uitgestoten een belangrijke rol.

In het geval van seksuele ontwikkeling in de baarmoeder in een stadium van de stoornis (te weinig of te veel hormoonproductie of de mannelijke foetus wordt blootgesteld aan oestrogeen of de vrouwelijke foetus wordt blootgesteld aan testosteron, enz.), Kan dit leiden tot een miskraam in seksuele voorlichting komen. Meisjes kunnen geslachtsdelen hebben die op mannen lijken, of omgekeerd, of tussenvormen.

Wat moet je in dit geval doen?

Voor die personen die op twee sekse lijken (husnâ), is veel daarvan eigenlijk mannelijk of vrouwelijk. Je kunt hun geslacht echter niet herkennen door naar hun externe genitaliën te kijken. Hiervoor heeft een aantal medische onderzoeken en vooral een chromosoomtest nodig. Als de reeks chromosomen 46XY is, wordt er besloten dat als het 46XX is, het een meisje is.

Nadat het geslacht is bepaald door de chromosoommeting, kunnen de noodzakelijke behandelingen (door medicatie en / of chirurgie) worden uitgevoerd. In ieder geval moet dit worden beslist door een commissie die is samengesteld uit de juiste professionals (uroloog, endocrinoloog, gynaecoloog, psycholoog, enz.).

In de meerderheid van de zogenaamde twee-sekse kan men het geslacht bepalen door middel van een chromosooftest. Er zijn echter ook gevallen, hoewel zeer weinigen, waar er een gemengde chromosomale structuur is (mozaïektype of chimerisme). Hierin wordt de chromosoomconstructie niet gevonden in de zuivere vorm van 46XY (mannelijk) of 46XX (vrouwelijk), maar er zijn gemengde vormen zoals 45X / 46XY of 46XX / 46XY. Bij dergelijke personen kunnen zowel testikels als eierstokken aanwezig zijn. In deze groep patiënten kan het moeilijk zijn om hun geslacht te bepalen. Zelfs met deze gemengde typen kan men echter na de reeks chromosomen bepalen dat meer dan 50 procent is. Natuurlijk moet dit besluit noodzakelijkerwijs door de Commissie van Deskundigen worden genomen.

Samenvattend kunnen we zeggen dat elke geboren mens in feite een man of vrouw is, zelfs als er een aantal ontwikkelingsgebreken in de genitaliën zijn. Eindelijk vertelt God ons dat Hij de mens man of vrouw heeft geschapen:

ياأيها الناس إنا خلقناكم من ذكر وأنثى

“Oh mensen, we hebben je gemaakt van man en vrouw (Hudschurât [de appartementen] 49/13).”

Daarom is elke geschapen persoon mannelijk of vrouwelijk. er is geen derde tussencategorie. De twee-gesekst mensen kunnen worden onderzocht en behandeld door de juiste professionals. Degenen die hun geslacht wijzigen via een operatie, hoewel ze bij de geboorte niet zulke problemen hebben (transseksuelen), horen in een andere categorie en hebben niets te maken met het hierboven besproken onderwerp.

Dr. Zeki BAYRAKTAR

uroloog

Schrijf een reactie