Islam En Koran
De bepaling van online handel

De bepaling van online handel

Vraag:

Net zoals ik de hadiths over handel begrijp, is het niet toegestaan ​​iets te verkopen dat je niet bezit. Tegenwoordig is er echter e-commerce, dus de handel op internet.Handelaren en kopers communiceren op internet en handelen in virtuele ruimte. In sommige gevallen zien zowel de dealer als de koper het product niet. In de meeste gevallen verkoopt de dealer zelfs iets dat hij op dat moment niet heeft. Is een dergelijke handel toelaatbaar?

Antwoord:
De hadith, die de handel in goederen verbiedt die men niet bezit, luidt:
In één traditie vroeg Hakim Ibn Hizam (Gods genoegen in hem) de Profeet (zegeningen en vrede zij met hem): “Soms komt een klant en wil iets van mij kopen dat ik niet heb (op voorraad). Mag ik het voor hem kopen van de markt? “De Boodschapper van God antwoordde:” Verkoop niets dat je niet hebt. “(Tirmidhî, Sihr, 19; Abû Dâvûd, Sihr ‘, 68; Nesâî, Sihr, 60).
In deze hadith is de verkoop van goederen die niet (in voorraad) zijn verboden om te voorkomen dat kopers of verkopers (financieel) worden beschadigd. Online transacties beschrijven alle functies van het product. Als het product afwijkt van deze beschrijving, is het mogelijk om het product te retourneren. Als de verkoper het product niet kan leveren, gaat er geen geld naar zijn account. Dus het risico voor beide partijen is te berekenen en een situatie zoals beschreven in Hadith zou niet bestaan. Als iemand echter het internet misbruikt om valse handel te drijven en ondanks de binnenkomende betaling geen goederen levert, zou dat volgens deze Hadithes haram zijn, dat is ontoelaatbaar en zondig.
Dr. Servet Bayindir.

Fikret Hekim

Voeg opmerking toe