Islam En Koran

De Relatie

De relatie
Vraag: “Wat zijn de familieleden die de Islam moeten bezoeken? Ik vraag om mijn taken zo goed mogelijk te vervullen. Wat is precies het verplichte bezoek, wie bezit alles? “
Antwoord: “Als u van dezelfde afkomst bent, of als u in de buurt komt van de bloedverwanten van uw echtgenoot door te trouwen, wordt u familie genoemd en wordt elke persoon in deze situatie een familielid genoemd. Het Arabische woord “akribâ” is het meervoud van het woord “karīb”, wat “relatief, relatief” betekent.
In de islam zijn verwanten:

  1. De bloedverwanten
  2. De getrouwde familieleden
  3. (in tegenstelling tot de andere rechtsstelsels) de “melkverwanten”. Dit is een relatie die optreedt tijdens babyhood (tot twee jaar) met de verpleegster en haar familieleden nadat de baby de melk van de verpleegster heeft genoten. Bijvoorbeeld, de vrouw van wie de baby de baby drinkt, wordt zijn zogende moeder, haar man wordt zijn voedingsvader, haar kinderen zijn ‘broer of zus’. Zoals melk, die tot twee jaar geleden werd ingenomen, helpt om de lichaamsbouw van het kind te voltooien, wordt het onderdeel van de vrouw die borstvoeding geeft en wordt het, net als de biologische moeder, de moeder van de baby. (Akif Köten, Şamil Islam Encyclopedia)

Naaste verwanten zijn in de eerste plaats de afstammelingen van een persoon, dat wil zeggen hun kinderen, kleinkinderen en kleinkinderen. Op de tweede plaats staan ​​de ouders, grootouders en overgrootouders, dat wil zeggen, de voorouders van wie men afstamt. Op de derde plaats staan ​​de broers en zussen en hun kinderen en kleinkinderen. Ten vierde, de broers en zussen van de ouders, oom en tantes en hun kinderen (Hamza Aktan, İslam’da İnanç, İbadet ve Günlük Yaşayış Ansiklopedisi, Faith in Islam, The Encyclopaedia of Worship and Everyday Life).
Het is verplicht om te beginnen met de familieleden bij het bezoeken van familieleden, dat wil zeggen eerste ouders, grootvaders, grootmoeders; indien beschikbaar, ook hun ouders.Dan komen de oom en tantes. Vervolgens bezoeken de jongeren onder de broers en zussen de ouderlingen. ‘

Fikret Hekim

Voeg opmerking toe