Islam En Koran

Eet totdat je barst

Eet totdat je barst
Vraag: “Er wordt gezegd dat te veel eten het hart verduistert. Omdat ik mager ben, heb ik soms de behoefte om veel te eten. Verduistert dit mijn hart? “
Antwoord: “Veel eten”, volgens sommige hadiths (verklaringen en acties van de profeet Mohammed), is relatief; Het kan van persoon tot persoon verschillen. Dat wat veel voor je is, is misschien klein voor een ander. Maar wat is dit, waarvoor wordt er gewaarschuwd? Wees gewaarschuwd om te blijven eten, ook al ben je al vol. Dit was verboden omdat het verspillend en slecht voor je gezondheid is. Allah de verheven bevelen:
‘Eet, drink, maar wees niet verspillend, Allah houdt niet van de verkwister.’ (Araf [de hoogten], 7/31)
Daarom beval onze profeet aan om een ​​derde deel van de maag te vullen met voedsel, een derde te laten staan ​​met water en de resterende een derde vrije ademhaling, dat wil zeggen niet de maag vol te proppen. De relevante hadith is als volgt:
Volgens een traditie van Mikdâm b. Ma’dikerîb (om vrede met hem te hebben) hij hoorde de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) zeggen:
De mens heeft nooit een slechtere container dan zijn maag. Het is voldoende als de mens zoveel eet en drinkt dat hij op zijn benen kan staan. Als hij meer wil eten, moet hij zijn maag in drie delen verdelen: een portie te eten, een portie te drinken en een portie om te ademen. ‘(Tirmizi, Zuhd, 47, İbn Mâce, Et’ime, 50)
Tegenwoordig wordt het door professionals aanbevolen voor een uitgebalanceerd en adequaat dieet. “

Fikret Hekim

Voeg opmerking toe