Gebedswassing

Geslachtsgemeenschap ‘s nachts en vasten zonder volledige lichaamswassing (Ghusl)

Vraag:

Als iemand ‘s nachts geslachtsgemeenschap met zijn vrouw heeft en vervolgens in slaap valt zonder volledige lichaamswassing (Gusl) en zonder op te staan ​​voor de ochtendmaaltijd (Sahur), wordt hij’ s ochtends wakker en heeft hij niet de mogelijkheid om te douchen, omdat iemand anders te laat kan zijn om te werken. dan toch vasten?

antwoord:

De onzuivere staat (janaba), is de staat na geslachtsgemeenschap of na de uitstorting van man en vrouw of orgasme, zelfs zonder geslachtsgemeenschap.Deze toestand is geen belemmering voor het vasten. Van Aische en Ümmü Seleme werd gezegd dat onze Profeet (God zegene hem) wakker werd in een onzuivere toestand en daarna zijn hele lichaam waste (Gusl) en vervolgens vastte (Bukhari, Savm, 22).

Wie om de een of andere reden onzuiver wordt, zodat een persoon het lichaam volledig moet wassen, mag in deze toestand maximaal één gebedstijd doorbrengen.Het is niet toegestaan ​​om lang te wachten. Als je ‘s nachts in deze toestand verkeert, waarin je Gusl moet maken, kun je gaan liggen en slapen. Maar aangezien het een plicht is om op te staan ​​voor de ochtendgebeden en om het gebed uit te voeren, moet je van de onzuiverheid afkomen door jezelf af te wassen met het ochtendgebed. Dat wil zeggen, wanneer ze wakker zijn, is het eerste wat ze moeten doen een volledige lichaamswasbeurt doen en dan het ochtendgebed doen.

Schrijf een reactie