Islam En Koran

Gok- en Sportwedstrijden

Gok- en sportwedstrijden
Vraag: “Tegenwoordig worden toernooien georganiseerd in internetcafés. De deelnemende teams betalen een bepaald bedrag en de winnende teams ontvangen al het geld. Dit zijn geen willekeurige spellen, maar het zijn spellen … wordt het beschouwd als een kansspel om op die manier geld te verdienen? Soms doneren internetcafés geld als een beloning voor de winnaar uit zijn eigen kas. Wat is het oordeel dan? Als dit verboden is, zijn sportwedstrijden op basis van dit principe verboden? Dus, is het verboden om geld te verdienen met games die gericht zijn op het verslaan van de tegenstander, zelfs als de winst afhangt van je eigen inspanningen?
Antwoord: “Alle acties – ongeacht hoe ze worden genoemd – waarbij een groep mensen een bepaald bedrag uitkeert en de winnaar uiteindelijk alles verzamelt, wordt beschouwd als een kansspel en daarom verboden. Als een derde echter een bedrag beschikbaar stelt en de winnaar het krijgt, is het toegestaan.
Aangezien in sportwedstrijden de toeschouwers de kosten van de organisatie dragen, kan de winnaar het volledige of het grootste deel van het geld nemen. “
Dr. Servet Baynidir

Fikret Hekim

Voeg opmerking toe