De Koran De methodologie van de Koran Koran als een bron

OVER ONS

Hoewel de Koran de bron is van wijsheid en de basis van geloof voor alle moslims in de wereld, laat het omgaan met het iets te wensen over. Wat moet er gedaan worden zodat de moslim de koran beter begrijpt en correct leest?

Hoewel de Koran de bron is van wijsheid en de basis van geloof voor alle moslims in de wereld, laat het omgaan met het iets te wensen over. Wat moet er gedaan worden zodat de moslim de koran beter begrijpt en correct leest?

OVER ONS

 

Moslims, als de op een na grootste religieuze gemeenschap ter wereld, vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van de wereldbevolking en vertrouwen allemaal uitsluitend op de Koran als gids en bron van wijsheid. Anders is echter de relatie van de individuele moslim met dit boek.

In de loop van onze 25 jaar studie hebben we gemerkt dat maar heel weinig moslims zich intensief bezighouden met de inhoud van de Koran en er competent voor zijn. Als we bijvoorbeeld een moslim aanspreken op een onderwerp, wat er ook gebeurt, en vragen wat er in de koran staat, geven erkende wetenschappers zelfs ontoereikende antwoorden. Heel verbazingwekkend is de reactie van deze geleerden nadat we hen de overeenkomstige passage in de Koran hebben laten zien. Er worden vaak gezegd: “Wel, dat is alles! Ik heb dit hoofdstuk zo vaak gelezen, ik kan het zelfs onthouden, maar dat heb ik nooit gemerkt! “De Koran wordt niet goed gelezen en begrepen, zelfs niet door mensen die Arabisch spreken. De verkeerde interpretatie van dit boek en talloze misverstanden hebben echter enkele verwoestende gevolgen. Onwetendheid, desoriëntatie en de neiging om geweld te gebruiken, verspreiden zich in de islamitische wereld. Dientengevolge manifesteert meer en meer scepsis en fronsen van de islam zich in de niet-islamitische wereld.

Na vele jaren van onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat het dringend noodzakelijk is voor moslims om meer om te gaan met de bron van hun geloof en om er anders mee om te gaan dan voorheen. Maar hoe moet je verder gaan om de Koran “correct” te lezen?

Eigenlijk eenvoudig: door de koranverzen uit te leggen met de koran zelf:

Alif Lám Rá. Een boek waarvan de verzen onveranderlijk bij elkaar worden gebracht en vervolgens in detail worden uitgelegd door een alwetende, alleswetende (Hud, vers 1)

Een boek waarvan de verzen duidelijk zijn gemaakt – er wordt veel gelezen; het is in onberispelijke taal – voor mensen die kennis hebben . “(Fusslilat, vers 3)

Bijgevolg wordt elke persoon die zichzelf moslim noemt uitgenodigd om de duidelijke verzen van de Koran te lezen en te internaliseren. Als een basis voor de studie van religie hebben we onszelf opgedragen om te verhelderen en te verduidelijken in het licht van de Koranonderwerpen die naar verluidt niet duidelijk en begrijpelijk zijn in de Koran volgens de traditionele islamitische opvatting. Degenen die de Koran op dezelfde manier bestuderen, zullen zich realiseren dat dit mysterieuze boek een zinvol en ondubbelzinnig antwoord op alles heeft.

Schrijf een reactie